Slåss for sin skade

Glade barn bader og koser seg inne i nyåpnede Drammensbadet. Her er det sklier, bølgebasseng, stupetårn, velværesenter, spa og varmebasseng. En bassengkafé gjør badeturen til en herlig opplevelse for de fleste. Men for Nils Kristian Hedemark er dagens ­badeøkt ingen fornøyelse. Han er her for å trene – gjøre bevegelser i vannet som skal gjøre godt for en vond rygg. Sakte senker 37-åringen seg ned i varmebassenget – som normalt er forbeholdt revmatikere og andre som har godt av trening der.
– Jeg gjør øvelser i vannet for å trene opp ryggen, sier Hedemark.
Øynene blir smale, smerten melder seg når tøyeligheten utfordres.

Dobbel belastning. Hedemark forsøker å trene så mye som han kan og orker, men det tar tid. Han har vært 100 prosent sykmeldt fra sin IT-jobb siden september i fjor. Et intenst instruktørkurs, i regi av Heimvernsskolen på Dombås, gikk forferdelig galt. Livet er snudd på hodet for familiefaren, hans døtre Sunniva (9), Frøy (6) og samboer Anne Hoftun Knudsen (36). Alt han foretar seg må gjøres med tanke på hva ryggen tåler.
– Å leke med barna slik jeg gjorde før, er blitt umulig, sier han.
IT-jobben har nå også gått i vasken etter bølgene av finanskrisen. Derfor har han nå i tillegg blitt arbeidsledig.
 

Les hele artikkelen her

Nyheter
Slåss for sin skade Nils Kristian Hedemark (37) er en av flere som har skadet seg på jobb for F... 27.04.2009 Les Mer Seier for veteraner Mens hun tjenestegjorde som sersjant i Afganistan, åpdro Nina Bjørnevik (42... 07.01.2009 Les Mer Ber fylkesmannen stanse støyen Advokat Jan Arhaug klager kommunen inn for fylkesmannen. Han mener støyen f... 20.08.2008 Les Mer

Publisert med Visto CMS