Barnehageansatt får erstatning

En barnehageansatt er tilkjent erstatning og oppreisning på 84.000 kroner fra Porsanger kommune.

Mannen får pengene etter at kommunen gjorde en rekke feil da de anmeldte mannen etter mistanke om beføling av et barn.

Dommen i Indre Finnmark tingrett er en knusende dom over Porsanger kommunens handlemåte og manglende rutiner da kommunen trodde de hadde fått en ny overgrepssak på trappa. I dommen i Indre Finnmark tingrett heter det blant annet at kommunen overreagerte og at rådmannen og resten av kommuneledelsen handlet feil.

Leve videre

Den barnehageansatte, som ble anmeldt av kommunen, er fornøyd over rettens konklusjoner i erstatningssaken.

– Jeg oppfatter dommen som klar og tydelig. Jeg håper at vi er ferdig med saken nå, og at jeg og familien kan ta fatt på hverdagen igjen. Jeg er fornøyd med dommen, og føler at jeg er renvasket, sier den barnehageansatte til Finnmark Dagblad.

Den barnehageansatte er også fornøyd over at kommunen har fått kritikk av for sin handlemåte i forbindelse med håndteringen av den påståtte befølingssaken.

– Jeg registrerer mangelen på rutiner i Porsanger kommune og setter min lit til at disse kommer på plass, sier den barnehageansatte.

Underlig dom

At Porsanger kommune har gått på en saftig smell i denne saken mener rådmannen er underlig.

– Jeg synes dommen er underlig, og finner den ikke riktig. Det kan ikke være uaktsomt av kommunen å handle på grunnlag av en så alvorlig melding som vi hadde på det aktuelle tidspunktet, sier rådmann Gunnar Lillebo i Porsanger kommune.

Les hele artikkelen her

Nyheter
Slåss for sin skade Nils Kristian Hedemark (37) er en av flere som har skadet seg på jobb for F... 27.04.2009 Les Mer Seier for veteraner Mens hun tjenestegjorde som sersjant i Afganistan, åpdro Nina Bjørnevik (42... 07.01.2009 Les Mer Ber fylkesmannen stanse støyen Advokat Jan Arhaug klager kommunen inn for fylkesmannen. Han mener støyen f... 20.08.2008 Les Mer

Publisert med Visto CMS